Mnozí mě už asi znáte, protože moje maminka napsala sem na signály o mně článek. Musím říct, že se mi moc líbil. Ale raději se ještě představím. Jsem Šťumplínek. Teda ne tak docela, protože maminka a tatínek neví, jestli jsem holka nebo kluk. Pan doktor to sice ví, ale maminka nechtěla, aby to prozradil. Tak jsem rád, že když se narodím, pěkně naše překvapím. A tak maminka vymyslela jméno ŠťumplínekJ. Někdy mi taky říká Šťouchalíne, Tvrdolíne, Lenivko nebo Aktivko. Užijeme si spolu spoustu legrace.

                Moc se mi líbí, jak rostuJ. Nejdřív jsem byl jenom takové malé nic. Ani jsem nebyl skoro vidět. Pak mi vyrostlo srdíčko a začalo ťukat. Teprve později mi maminka prozradila, že bez srdíčka to nejde. Každé miminko i velký člověk musí mít srdíčko. Rostu jako z vody. Teda já vlastně rostu z vody, protože ona je všude okolo. Ze začátku to bylo ještě lepší, protože bylo spoustu místa a mohl jsem dělat kotrmelce, používat různé plavecké styly a vůbec si vesele skotačit. To mám asi po tatínkovi. Kdybyste to nevěděli, tak můj tatínek učí tělocvik. Je moc šikovný a má rád sporty všeho druhu. Já mám zatím rád plavání, protahování nožiček a ručiček a už několik týdnů i stoj na hlavě. Maminka mi povídá, že se diví. Jí by prý vadilo, kdyby měla být pořád na hlavě. Asi už zapomněla, že taky stála v bříšku u své maminky, teda vlastně už mé babičky, na hlavě.

                Jak jsem tak rostl, tak jsem začal i slyšet, co všechno se děje okolo. Nejdřív to byla jenom maminka, když mi povídala, ale pak jsem začal slyšet i ostatní. Tatínek mi taky něco vyprávěl a taky mi hrál na kytaru. Někdy se mi to tak líbilo, že jsem v bříšku pořádal taneční dýchánek. Maminka si stěžovala, že ji šťouchám do žeber, ale mně se to hraní a zpívání tak líbilo. Moje maminka hraje na klavír. To je docela jiný zvuk, takže to spíš poslouchám a ani nedutám. Snad si maminka nemyslí, že se mi její hraní nelíbí. Dokonce jsme byli v divadle. Bylo to moc zajímavé, ale příště už asi naši nepůjdou na operu, protože je to prý pořád to saméJ. No, já jsem byl zatím na dvou operách, ale tu jednu jsem neslyšel, to jsem ještě neuměl. Maminka a tatínek mají rádi hudbu. A prý moje teta a strejdové hrají na spoustu nástrojů. Tak se těším, až to uslyším. Zatím moc nástrojů neznám.

                Nejvíc se mi ale líbí, když mě maminka nebo tatínek hladí po bříšku. To je moc příjemné. Maminka má takovou malou ruku, teda spíš menší. A ona hladí docela jinak než tatínek. Tatínek má ruku velikou, a tak když mě hladí, tak je v bříšku trošku větší tma. Je to moc krásný pocit. Naši se na mě těší a já vím, že to nemá každé miminko. Když jde tatínek ráno do práce, tak maminka většinou ještě spí a já někdy taky. Ale dostanu na svůj domeček pusinku a to se mi moc líbí. V bříšku je to super, ale prý tam už dlouho nebudu. Nevím, jestli se mám ven těšit a jestli je vůbec na světě pěkně. Ale tatínek i maminka mi vypráví, že je na světě pěkně. Jenže já nevím, jak je venku, protože vidím jenom trochu světla a nevím, jak to venku vypadá. Jsem moc zvědavé miminkoJ. 

A ještě přidávám fotku, jak jsme šli do divadla:-).