Dovedu si představit, že v mnohých rodičích vyvolá představa 200km páteční cesty větší či menší bolest zažívacího ústrojí. U mě vyvolala zývšení krevního tlaku (pravděpodobně, neměřila jsem ho). 

Ale strávit pár dní s našimi přáteli z Olomouce. To byla výzva a silná motivace. Jdeme do toho. 

Nebudu zastírat, že jsem se opravdu bála cesty. Naše děti nejsou příznivci dlouhého cestování (tj. déle, než hodina a půl) a tak bylo jasné, že cesta bude více či méně náročná

Takže plán byl jasný - pečlivě se nachystat na cestu a modlit se, abychom to dobře zvládli. Podle předpovědi počasí už mělo být chladněji, což jsem uvítala hlavně vzhledem ke Klárčině pitnému režimu. 

A tak se stalo hned několik zázraků. Sbalila jsem. Řídila téměř celou cestu. Vydrrželi jsme i dlouhou kolonu. Děti to zvládly na výbornou. A Klárka snědla při přestávce na benzínce přesnídávku (a to je zázrak největší)!

Do krásného místa jsme dorazili celkem pozdě, už za tmy. 

Setkání skvělé. Skoro mi připadalo, jako bychom studia skončili teprve před pár týdny. Jenom ta témata hovoru se změnila. 

V sobotu a v neděli mělo vydatně pršet, ale nakonec dopolední počasí překvapilo a tak jsme mohli s dětmi obhlédnout okolí. 

Pokud byste chtěli místo navštívit, tak doporučujeme. Ale upozorňuju na drobné nevýhody: pokud chcete jít na procházku, tak musíte nejdříve absolvovat část cesty po silnici (s dětmi nic moc). Je nutné si sami vařit (což ale může být i výhoda, protože například večer kluci ugrilovali maso):-).

A já si zase uvědomila, že lze zvládnout i to, co mi zvedá krevní tlak. Bůh mě umí překvapit a jsem moc ráda, že to tak dopadlo a nebyla to žádná katastrofa. A tak mám zase důkaz o tom, že má cenu jít do "náročných" akcí. 

A jak jsme se měli: Nahlédněte.

Kam asi půjdeme?

Oba se vzájemně krásně ispirovali:

"Budeme běhat bez bot."

"Uděláme plameňáky."

Obě dámy byly téměř stejně staré. Naše Klárka s chozením teprve začíná, zato E. už chodí dva měsíce:-).

Účastníci zájedu:-). 

Pořádáte setkání s přáteli ze studií? Daří se Vám pravidelnost? Tipy na ubytování po celé republice, kde jste byli spokojení...