Vysvědčení rozdáno a tak nastal čas pro krátký, ale zasloužený odpočinek nejen pro žáky a studenty, ale také pro pedagogy. A to se týká i naší rodiny. 

A tak jsme vyrazily směr Vysočina. Sice jsme nečekali, že by na silnici mohl být ještě nějaký sníh, ale poslední úsek cesty jsme mírně (či více) driftovali. Manžel si řízení užíval, zato já jsem byla velmi ráda, že neřídím a modlila se, abychom v pořádku dojeli. 

Dorazili jsme do malé vesničky a ubytovaní jsme byli tu. Inspirovali jsme se zde a tak děkuju za radu.

A byli jsme moc rádi, že nám výlet vyšel. Sice roztával sníh a tak jsme byli stále mokří, ale děti byly spokojené (a my taky). 

A co se nám líbilo nejvíc?

Ubytování v malé vesničce na Vysočině.

Sobotní báječné buchty paní domácí.

Místní ovečky.

Mnoho materiálu na výrobu sněhových koulí. (Maminko, počkej, ať na Tebe můžu hodit kouli).

Viděli jsme se s několika našimi přáteli:-).

Skvělá společenská místnost v penzionu (kterou Ondra překřtil na obývák) s dětským koutkem.

V neděli jsme vyrazili na mši svatou do Jimramova. Ikdyž jsme měli jeden z kostelů blíž, tak jsme zvolili (po loňské špatné zkušenosti s přijetím dětí při bohoslužbě) jinou farnost. A nelitovali jsme. Sice jsem s Klárkou trávila čas za dveřmi v předsíni, ale bohoslužba byla baby/children friendly. A při ohláškách jsem byla velmi mile překvapena. V Jimramově je hned vedle katolického kostela i kostel evangelický. Tato komunita je tu pravděpodobně, velmi početná. A tak nás vlastně vůbec nemělo překvapit, když otec na v ohláškách upozorňoval na ekumenickou akci během níž bude probíhat sbírka, jejiž výtěžek půjde na výstavbu nového bezbariérového přístupu k evangelickému kostelu. Skvělé:-). 

Nemohli jsme si odpustit návštěvu Žďáru nad Sázavou, Zelené Hory. A při té sněhové pokrývce to byla nádhera. 

Je tak skvělé, že můžeme společně někam jet. Že si to můžeme dovolit. 

Klárka se chtěla stále vozit na bobech:-).

Místní ovčí stádo čítající 150 jedinců.

Manželův heroický výkon, kdy vytáhl kočárek až na vrchol.

"Maminko, počkej, hodím na tebe kouli."

Vrcholové foto:).

Naše modelka.

Překvapivě jsme tam strávili hodně času a tak jsme se pak ohřívali v cukrárně a zvládli i návštěvu u našich přátel po cestě zpátky. Domů jsme dorazili hodně pozdě. Ale stálo to za to...

Mějte krásný začátek týdne.