Zatím se nás tato milá aktivita netýkala. Nevím, ale přišlo mi zvláštní rvát do masky dítě, které se nerado obléká a vlastně z toho ani nic moc nemá. Ale letos jsme se rozhodli, že to prubneme. Karneval v Katolickém domě pořádaný Kolpingovou rodinou byl jasná volba. 

V neděli nastal boj s časem. Stíhat věci není naše rodinná parketa. za výkon roku považujeme včasný příchod na mši svatou. A karneval začínal již o druhé hodině odpolední. Hotová katastrofa. Nakonec se podařilo, ikdyž jsme mezi přípravou oběda dodělávali naši (originální) masku.

Ondra vlastně moc nezná typické pohádkové postavy (jakou jsou například víly, rytíři, trpaslíci či draci). A jelikož má moc rád kreslený film Auta, tak jsme zvolili model Bleska McQueena.

Myslím, že se nám docela povedl:-). 

Bohužel se odpoledne nevyvíjelo tak, jak jsme očekávali. Ondráškovi se veliké množství lidí, nahlas hrající hudba a všeobecný hluk moc nezamlouvali. Poplakával a stále se ptal, kdy už bude ten karneval. Nějak se nám doma nepodařilo vysvětlit mu, o co vlastně půjde. Naštěstí bylo vedle sálu i malé přísalí, kde byla přeci jenom klidnější atmosféra. A tak se naše ratolest zabavila u jednoduchých her. 

 Nu, ještě nás čeká jeden karneval, který bude klidnější. Mnohem méně lidí a snad se bude Onráškovi lépe zamlouvat. A taky musíme trochu vyšperkovat masku a vychytat detaily. 

Není to trochu zajímavé, že stále vládne (i mezi dospělými) tak veliká obliba maškarních plesů? Jakoby nás bavilo ze sebe dělat něco jiného (bez nějakého negativního pohledu). 

A jaký máte Vy a Vaše ratolesti vztah k maškarním plesům?